Пореден случай на удавени летовници по Южното Черноморие. Само през почивните дни

...
Пореден случай на удавени летовници по Южното Черноморие. Само през почивните дни
Коментари Харесай

Много хора не знаят важни подробности при влизане в морето

Пореден случай на удавени летовници по Южното Черноморие. Само през почивните дни се удавиха седем души. Инцидентите са станали в Созопол, Слънчев бряг, Китен и Несебър.

" Основните аргументи са здравословни проблеми, приложимост на алкохол или упойващи субстанции и неспазване на разпоредбите във водата “, изясни Васил Алексиев, старши избавител на плаж " Крайморие “.

" Изпълняваме една задача всеки ден – предварителна защита. Вчера две 20-годишни момчета към 9:30 часа бяха използвали много алкохол и се канеха да потеглят към шамандурите. Успяхме да ги върнем преди да стартират и да им разбираем, че това не е мястото, на което да демонстрират какво могат “, уточни той.

Според спасителите постоянно се случва деца с надуваеми такъми в морето да са оставени без контрол.

Концесионерът на плаж " Крайморие “ Николай Димитров добави, че спасителите са на пост, с цел да пазят живота на хората, само че е значимо и туристите да са виновни.

" Оказва се, че доста хора не знаят, че при жълт байрак е неразрешено влизане във водата с надуваеми такъми. Дете с пояс може да бъде обърнато от вълна, дезориентира се и не може да оправи. Често родителите схващат своята неточност, само че жълтият байрак е по тази причина “, акцентира Димитров, съобщи bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР